Resa till södra Indien

Res med Swed-Asia Travels till Kerala, den västra sidan av Indiens sydspets. Här möts du av sandstränder kantade av kokospalmer, djungelområden, höga berg, teplantage, kryddodlingar och här finns de omtalade ”backwater-kanalerna”. Du möts av ett lugnare tempo än i ”övriga Indien” och i Kerala har den indiska läkekonsten Ayur-veda sitt ursprung.

Resor till sydspetsens östra delstat Tamil Nadu är minst lika intressant – speciellt för den historieintresserade där kuststäder som Pondicherry och Mahabalipuram bevarat byggnader och minnesmärken från den europeiska kolonialtiden, och med ”hill stations” som Kodiakanal och Combatore…

För ett ”lugnare tempo” i Indien… välj Kerala & Tamil Nadu

Man på floden - Fotograf: Swed-Asia Travels

Vi skräddarsyr din Indienresa;

Ingen annan plats i världen är mer känd för sina välgörande ayurvediska behandlingar liksom yoga och meditation som Kerala. Maten här är utsökt. Nyfångad fisk & skaldjur lagad i kokosmjölk, curry och chili tillhör de lokala delikatesserna. Traditionellt äts maten på stora bananblad och det mesta av delikatesser kokas i kokosmjölk. All världens frukter verkar även ha samlats här för att tillfredställa sina besökare. De vanligaste kryddorna i Keralas kök är kardemumma, ingefära, chili, vitlök, kummin, koriander och gurkmeja.

Backwaters Keralas kanaler - Fotograf: Swed-Asia Travels

Vasco Da Gama landsteg i staden Calicut 1498 och en ny period startade i och med katolicismens införande. Jainism och Buddhism fanns redan etablerade från 300-talet f.Kr. Holländska Ostindiska Kompaniet startade 1592 och var historiskt den viktigaste handelspartnern med Kerala.

Swed-Asia Travels skräddarsyr individuella upplägg och arrangerar rundresor över hela södra Indien.

Resa till Indien

Swed-Asia Travels skräddarsyr din egen rundresa i Indien. Kontakta oss med dina önskemål för dialog kring dina resplaner.

Ring oss på 0152-181 82

Gruppresa till Indien

Se här våra gruppresor till Indien

Kunder berättar

Se vad resenärer berättar om Swed-Asia Travels resor.